Videotraining PersVeilig voor eerstejaarsstudenten

Speciaal voor eerstejaarsstudenten journalistiek heeft PersVeilig een videotraining gemaakt. Studenten journalistiek gaan vrijwel direct aan de slag met journalistieke opdrachten en leren in deze videotraining hoe ze veilig kunnen werken en wat ze moeten doen als er een incident plaatsvindt. 

Peter ter Velde, projectleider en trainer PersVeilig: 'Wat we van studenten horen is dat zij soms al in het eerste jaar te maken krijgen met vervelende incidenten. Het is dus goed om vroeg in de opleiding al aandacht te besteden aan het thema veiligheid in de hoop dat studenten beter weten hoe om te gaan met agressie of bedreiging'.

Eerstejaarstudent Amber Weeber gaat in de videotraining in gesprek met projectleider PersVeilig Peter ter Velde, agressietrainer Fenno Moes en docent journalistiek Neeltje Huirne. De videotraining is erop gericht studenten kennis en inzicht te geven over veilig werken en hen bewust te maken een incident altijd te melden aan school en PersVeilig. 

De videotraining is samen met de studenten klassikaal te bekijken en geeft ruimte om halverwege de film met elkaar te reflecteren op de aangeboden stof en de incidenten te bespreken die in de training aan bod komen. De videotraining is aangeboden aan Hogeschool Utrecht, Christelijke Hogeschool Ede, hogeschool Windesheim en Fontys Hogeschool. Aankomend studiejaar wordt de training voor het eerst ingezet. 

De videotraining kwam tot stand met medewerking van de School van Journalistiek in Utrecht.

Bekijk hieronder de teaser van de videotraining:

Bekijk hier de volledige videotraining van 15 minuten. 

Voor studenten vanaf het tweede jaar én masterstudenten heeft PersVeilig de workshop PersVeilig voor studenten

Klik hier voor een volledig overzicht van de PersVeilig trainingen